CASA CULTURII "ION CREANGĂ" TÂRGU-NEAMȚ

B-dul Ştefan cel Mare, Nr. 55, cod 615200, Târgu Neamţ, jud. Neamţ, 
tel.: 0233-790404 , e-mail: casaculturii_ioncreanga@yahoo.com
ANUNȚURI

Îmbătați de dragoste - comedie de "dragoste"

Casa Culturii ,,Ion Creangă" vă invită joi 24 Martie 2022, ora 18:00 la o comedie de "dragoste".
Îmbătați de dragoste - Sala de Spectacole a Casei Culturii
Preț bilet - 35 lei
Biletele se pot achiziționa de la Casa Culturii ,,Ion Creangă" Târgu Neamț (intrarea laterală).

Regia artistică și ilustrația muzicală: ALEXANDRU VASILACHI
Scenografia: MIHAI PASTRAMAGIU
Muzica: ALEXANDRU VASILACHE
Asistent regie: SORIN CIOFU
Coregrafia: VICTORIA BUCUN
DISTRIBUŢIA:
CEZAR AMITROAEI - D-nul Orgon, bătrân gentilom
PETRUȚ BUTUMAN - Mario, fiul său
SILVIA RĂILEANU- Silvi, fiica sa
SORIN CIOFU - Dorian, pretendentul Silviei
LIDIA UJA - Lizet, camerista Silviei
RĂZVAN AMITROAEI - Victoire, valetul lui Dorian
Regizorul este un artist care, cu mijloacele artei teatrale la îndemână, gândește asupra vieții. Asupra vieții sale și asupra vieții celor din preajma sa. Sunt în domeniu regizori năvalnici, tumultuoși, gălăgioși, debordând de energie și idei, după cum sunt și regizori discreți, echilibrați, armonioși în relația cu actorii și publicul lor.
Alexandru Vasilachi, regizor cu acte în deplină regulă la Teatrul „Mihai Eminescu” din Botoșani, face parte din categoria celor din urmă pomeniți, categorie tot atât de valoroasă precum cea amintită mai întâi.
Sandru Vasilachi – cum îi spun prietenii – are știința și harul de la Dumnezeu de a aduce armonia în colectivele cu care lucrează, după cum are și acel dar special de a construi spectacole de teatru pentru toate gusturile și pretențiile intelectuale și estetice. În spectacolele lui Sandu găsesc hrană pentru suflet și cei care abia deprind ABC – ul spectacolelor de teatru ca și cei care caută străfundurile și abisurile sufletului omenesc.
Născut (18 iulie 1964) și școlit cu clasele primare la Râșcani, în stânga Prutului, Sandu Vasilachi a frecventat școli înalte de actorie și regie la Chișinău și Moscova.
Talentat, discret, dar și ferm în opțiuni, Sandu Vasilachi a tot urcat în ierarhia breslei – director artistic la Teatrul „Mihai Eminescu” din Chișinău, regizor și „făcător de teatru” în București, cu montări la Teatrul de Comedie și „Odeon”, creator al Teatrului – Studio „Union”. Revenit la Chișinău, vreme de patru ani, conferă un parcurs estetic distinct Teatrului „Cehov”, în calitate de director artistic.
Alexandru Vasilachi este „Artist al Poporului” din Republica Moldova, profesor la Academia de Muzică și Teatru din Chișinău, director general al Studioului „Moldova – Film” din Chișinău și, de mai bine de zece ani, regizor artistic al Teatrului „Mihai Eminescu” din Botoșani, unde a realizat, pentru a pomeni doar două din cele mai recente spectacole, „Bani din cer” și „Bocitoarele vesele”.
În prodigioasa-i carieră de până acum a montat spectacole de teatru în Republica Moldova, dar și în România, folosind texte dramatice variate, de la Shakespeare, la Marcheș, Tolstoi, Moliere, Sebastian și o mulțime de alți dramaturgi.
Un numitor comun pentru compozițiile sale scenice? Ființa umană în căutarea echilibrului în lumea contemporană atât de agitată, cu stiluri de viață atât de schimbătoare și adeseori lipsite de substanță și sens!
Traian Apetrei

Copyright © 2021. Toate drepturile rezervate. powered by webinspire.ro
chevron-down